In a unified integration of architecture and nature, there’s an Invisible Barn, design by New York design practice STPMJ. Indeed a truly amazing site-specific architectural folly that reflects and merges with the surrounding landscape. It is originally submitted as a proposal to the famous Folly competition, the parallelogram-shaped structure was designed to stand in a dense grove of trees in the Socrates Sculpture Park.

It is purely made by wood and sheeted with mirror film; the barn becomes one with nature, reflecting the surrounding birch trees, blue sky, and signs of the changing seasons. When you see it from a distance, the structure looks almost invisible, erasing its manmade architectural presence. When you’d be approaching the building, however, you can see incisions in the mirrored surface that permit them to maneuver in and out of the structure, adding an exclusive sense of interaction and experience.

The Invisible Barn is meant to re-contextualize the landscape of the park by projecting the surrounding scenery onto the surface of the structure. The visual illusion that blurs the perceptual boundary between the folly and the site permits the folly to be vanished and invisible in nature, reconstructing the landscape of the site.

Stunning Invisible Barn Mirrors the Surrounding Landscape4 Stunning Invisible Barn Mirrors the Surrounding Landscape3 Stunning Invisible Barn Mirrors the Surrounding Landscape1 Stunning Invisible Barn Mirrors the Surrounding Landscape

Source: Mymodernmet

Originally posted 2014-07-20 13:15:47. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Reply