Though so many designers and architects perhaps select to have their practices centered in a bustling metropolis, but United Kingdom based architecture practice Invisible Studio took a diverse approach. They opted to design and built a timber structure in a forested area adjacent Bath in England. His friends and neighbors were enlisted to support with the entire construction and consumed untreated and unseasoned logs that were sourced from the surrounding woodlands.

The elegant, secluded studio is approximately 600 square feet of office space that’s elevated above an outdoor workshop area. So to access the upper level, there is a wood plank bridge that spread out from the ground of an adjacent slope. Three exterior sides are beautifully wrapped in horizontally-banded wood boards that contrast a dark-colored base. The other side is enclosed with polycarbonate wall panels that let in substantial amounts of natural light.

Therefore invisible Studio’s building was a learning process for its construction team, as none of the workers had any preceding experience. This fact was considered in the whole design, and the project was developed with untrained labor skills in mind. There were minimal drawings and they’re allowed for ad-hoc discoveries and in-progress decisions. Any mistakes were left unconcealed after the whole structure was completed.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leave a Reply